Yerden Isıtma Sistemi Nedir?

Yerden Isıtma Sistemi

Geleneksel ev ısıtma sistemleri ve cihazlarına karşı geliştirilen akıllı çözümler yüksek enerji tasarrufunu ve ısı verimini önemli ölçüde sağlayan teknolojilerden oluşmaktadır.

Yerden Isıtma Sistemi Nedir?

Ev içi ısıtmada son yılların en rağbet gören sistemlerinden biri olan yerden ısıtma sistemleri, zemine döşenen ve içinden sıcak su geçen borular aracılığıyla ısıtma sağlayan bir sistemdir. Günümüzde yeni inşa edilen binalarda ya da tadilata giren konutlarda sıklıkla istifade edilen bu teknolojide çevreyle uyumlu hibrit cihazlarla (PV sistem ve ısı pompası gibi) entegre çalışıyor oluşu, yerden ısıtma sistemlerinin tercih edilmesinde önemli bir etmendir.

Yerden Isıtma Sisteminin Avantajları Nelerdir?

  • Yüksek Konfor: Yerden ısıtma sistemi zeminden tavana doğru dağılımlı ve eşit miktarda ısı yaydığı için, bölgesel ısıtma cihazları ve sistemlerinde olduğu gibi bölgesel bir ısıdan söz edilemez. Yerden ısıtmada kullanılan yalıtım malzemeleri ve meydana gelen stabil ısı oranı, insanların konfor alanlarında ısınma deneyimini artırmaktadır.
  • Estetik Görüntü: Yerden ısıtma sistemi kurarken zeminde yer alan betonun altına şap, strafor, boru, rezistans, yalıtım bandı vb. birçok materyal yine betonun altında kaldığı için, evde herhangi bir görüntü kirliliği olmadan hem ısınma hem de alandan kazanç sağlanmış olur. 
  • Masrafsız Bakım Onarım: Yerden ısıtma sistemlerinde bakım ve onarım masrafları neredeyse yok denecek kadar azdır. Kalorifer petekleri ya da klimalarda olduğu gibi kısa süreli kullanım söz konusu olsa dahi gereken periyodik bakımlar, yerden ısıtma sistemlerinde geçerli değildir. İlk kurulum aşamasında bakteri ve mantar üremesini engellemek için kullanılan çeşitli sıvılar dışında ortalama 3 senede bir kez yapılan bakım yeterlidir.
  • Temiz Enerji Entegrasyonu: Günümüzde küresel ısınmanın etkilerini hem kendi vücudumuzda hem de çevremizde gözlemlemek mümkün. Buradan hareketle çevreyle uyumlu cihazlar ve enerji kaynaklarına olan yönelim de artmış durumda. Yerden ısıtma sistemi dilendiği vakit ısı pompası ya da güneş paneli gibi sistemler ile entegre çalışarak hem enerji tasarrufu hem de yüksek verim sağlanmasına hizmet eder.

Alba Mekanik ısıtma, soğutma, havalandırma, toz toplama, sıhhi tesisat, bireysel ve merkezi çözümler ile fabrika mekaniği için de özel çözümler üreten bir endüstriyel mekanik firmasıdır. İnsanların konfor alanlarını yaratmalarında çevre dostu ve akılcı çözümler satış öncesi ve sonrası olmak üzere %100 müşteri memnuniyetini önemseyen bir anlayışla hizmet veriyor; kendi sektöründe kaliteli ve etkili bir imza bırakmak istiyoruz. Ürün, hizmet ve çözümlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için www.albamekanik.com.tr web adresini ziyaret edebilir; bizimle iletişime geçebilirsiniz.