Kazan Dairesi Sistemi

Katı, sıvı veya gaz enerji kaynaklarının herhangi biriyle küçük ölçekli işletmelerde veya merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu yerlerde kullanılan kazan dairesi sistemi, ülkemizde ve dünyada en çok kabul gören sistemlerin başında gelir. Merkeze konan bir kazan aracılığıyla konvektör, radyatör ve yerden ısıtmanın borular vasıtasıyla diğer hanelere ya da belirlenen birimlere dağıtılan sıcak su ya da buhar ile ısı üretimi sağlanmış olur. 

Kazan dairelerinde merkezde bulunan bir kazan, içine konan kimyasal enerji kaynaklarından faydalanarak ısı üretimini gerçekleştirir. Odun, kömür, benzin, motorin, LPG veya doğalgaz gibi katı, sıvı veya gaz enerji kaynaklarında ısı üretiminin sağlandığı cihaz veya sistemler, kalorifer tesisatı olarak da adlandırılmaktadır. Kazan dairesi sistemleri gerekli teknik araştırma ve kurulum gerçekleştirildiği vakit korozyondan etkilenmeyen uzun süreli bir kullanım avantajı sağlar. Periyodik bakımları aksi bir durum olmadıkça uzun yıllar aralığıyla gerçekleştirilmektedir.

Kazanların konumlandırılması için gereken yasal ve teknik prosedürler, profesyonel ekip ve ekipmanlar tarafından sağlanmaktadır. Satış ve kurulum öncesi müşteriler saha çalışması yapıldıktan sonra bilgilendirilerek, tüm teknik bakım ve kurulum aşamaları senaryolaştırılır. Projenin orta ve uzun vadeli kullanımda herhangi bir sızıntı, bozulma, arıza, kırılma veya verimsizlik gibi problemlere karşın şeffaf ve akıcı bir süreçten geçmesi önemlidir. Binanın veya yapının içsel ve dışsal özelliklerine göre en yüksek verimi ve enerji tasarrufunu sunacak elementler tercih edilir.

Son yıllarda kazan dairelerinde kullanılan materyallerde yaşanan ısı kaybını engellemek için kazan dairesinde yapılan izolasyon uygulamaları da önem kazanmıştır. Dairelere dağılan ısıdan ziyade direkt olarak konumlandırılan ve işletilen kazanlarda veya boru sistemlerinde yapılan izolasyon çalışmaları kullanıcılarına hem ısı verimi hem de enerji tasarrufu sağlamaktadır.

Hızlı Teklif Al!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.